Over mij

Yoga: je wortels aarden, meebuigen met de wind, de yang accepteren na de yin. Dat is yoga voor mij.

Achtergrond

Kunstrijden en klassieke/moderne dans hebben de basis gelegd voor mijn latere interesse in yoga. Yoga heeft me geleerd te accepteren, door te zetten, mee te buigen met de wind in stormachtige tijden. ZENd’r biedt verschillende diensten aan, zoals taallessen aan arbeidsmigranten en presentaties op beurzen. Daarnaast geef ik in de avonduren en in de weekenden met veel liefde verschillende soorten yoga en pilates. De afgelopen jaren heb ik ruimschoots ervaring opgedaan in verschillende studio’s, waar mijn lessen altijd druk bezocht werden.

Groei en ambitie

Aandacht voor jou, massage, anatomische focus en verdieping: daar staat ZENd’r voor. Door de kleinschaligheid van de studio weet ik dit altijd te bereiken. De studio is aan mijn woning en na de les staat er een lekker kopje thee voor je klaar.

Vrij en zwevend als een vogel: op de mat ervaar ik hetzelfde gevoel als voorheen op het ijs. Groei en ambitie zijn mijn pijlers: ik ben altijd in ontwikkeling. Elke cursus/workshop die op mijn pad komt, heeft me gevormd tot de docent die ik nu ben.

Kom tot jezelf

ZENd’r Breda/Bavel is de plek waar ik je een stukje mee kan nemen onder mijn vleugels en mijn kennis en bevlogenheid met je wil delen. Tijdens mijn yogalessen hoop ik te bereiken dat je meer tot jezelf kunt komen, door in je lichaam te keren, naar je lichaam te leren luisteren en geheel tot ontspanning te komen.

Yoga is not about reaching your toes, it’s about the way down.

Elise

Opleidingen en cursussen (allen diploma behaald):

Yin Yoga & anatomie teacher training 200-uurs @ Yoga Garden Amsterdam, Yoga Alliance (Marcel v.d. Vis-Heil & Anat Geiger), 2016

Massage metamorphose @ Zonnevlecht, 2018
Vinyasa Yoga teacher training 200-uurs @ Yoga Garden Amsterdam, Yoga Alliance (Marcel v.d. Vis-Heil & Anat Geiger), 2018
Aruna yoga workshops @ Yogasite Breda, 2018-2019
Mixed styles yoga @ Ibiza Yoga, 2019
Massage a-specifieke rugklachten @ Zonnevlecht Utrecht, 2020
Pilates, classical mat by Joseph Pilates 100-uurs @ Aalo Utrecht, 2020
Myofascial release & MyoYin Verdieping III 50-uurs @ Pure Energy Yoga Utrecht, Yoga Alliance (Esther Scheen), 2020
Yoga Nidra opleiding 50-uurs @ Yogacollege Tilburg 2020-2021
Ayurvedische massage @ Wellnessacademie Rotterdam, juni 2022
Hotstonemassage @ Wellnessacademie Rotterdam, okt. 2022
Cuppingmassage @ Wellnessacademie Rotterdam, okt. 2022
Ontspanningsmassage @ Wellnessacademie Rotterdam, okt. 2022

Ook behaald:

Bachelor of Education, Nederlandse taal, Fontys Tilburg (2015)
Daltonscholing A (2021)
Master of Education, Nederlandse taal & letterkunde, Tilburg University (2022)
Het zijn altijd heerlijke lessen, waarbij ruimte is voor inbreng/verzoekjes, bijv.
Wanneer ik last had van mijn rug. Het meest waardevol vind ik de zeer persoonlijke benadering. Elise ziet je, past de les volledig aan op de deelnemers door te voelen wat we nodig hebben. Fijn extraatje vind ik altijd de heerlijke YogiTea. Van tevoren heb ik niet getwijfeld, ik wist gewoon dat ik hier moest zijn.
Corry van den Bosch

Yoga