Traumarelease Breathwork BRTT® & TRB®

Een helende innerlijke reis

Overwin klachten als depressie, burn-out, angst & stress met Ademwerk.

Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork (BRTT® & TRB®)

Wat 100 therapeutische gesprekken niet kunnen, kan soms één BRTT&TRB-sessie (traumatherapie en ademwerk) wèl.

Een sessie kan helpen bij:

Vermoeidheid
Burn-out
Chronische pijnklachten
Slapeloosheid
Pijnklachten
Hyperventilatie
Astma
Stress en paniek
Angst
Migraineklachten
Depressie
Vermindering trauma klachten
Bewustwording
Spirituele groei
Meer kennis over jezelf
Meer plezier in je leven
Verslavingsgevoeligheid
Om iets los te mogen laten, mag je het eerst vastpakken

Heb jij last van angsten, paniekaanvallen, hyperventilatie, hoofdpijn, stress, depressie en/of allerlei andere klachten?
Ons brein kan een schokkende gebeurtenis/trauma ver weggestopt hebben, maar ons lichaam slaat het op. Je lichaam (zenuwstelsel) heeft hier iedere dag last van.

Onbewust kunnen wij, door allerlei omstandigheden, de beslissing hebben genomen om onze emoties te negeren of te onderdrukken.
We gaan maar door, dag in dag uit, we rennen van hot naar her, en onze uit-knop of pauze-knop zijn we al lang uit het oog verloren. Om vervolgens verbaasd te zijn dat we vermoeid raken of uitgeput, buiten adem zijn, vaak naar een paracetamol grijpen, onverklaarbare fysieke en/of emotionele klachten krijgen of als laatste redmiddel van ons lichaam/brein dat we lam gelegd worden (burn-out, depressie, chronische pijn).

Met BRTT® (Body Remembers Trauma Therapy) en TRB® (Trauma Releasing Breathwork) maken we een diepe innerlijke reis. Een reis waarin we op zoek gaan in ons lichaamsgeheugen, op zoek naar opgeslagen spanning, energie en emoties die ver weggestopt zitten.
Een reis die je in staat brengt om diep opgeslagen emoties, stress & traumapijnen ruimte te geven en op te lossen

Met Body Remembers Trauma Therapy® (BRTT®) gaan we via het lichaam op zoek naar opgeslagen trauma in ons zenuwstelsel/nerve system en ontstaat de mogelijkheid om deze te ontladen, waarna wij hier met TraumaRelease Breathwork® (TRB®) nog verder op in gaan en er nog meer ruimte komt om jezelf te ontdoen van opgeslagen spanning, emoties en trauma.
Tijdens het ademwerk ervaar je een combinatie en/of wisselwerking van gedachten, gevoelens, emoties en beleving. Ook kan het als een soort trance ervaren worden.

Ademen brengt ons bij de kern van onze dieper liggende spanningen, trauma’s, blokkades, patronen en gedachten.

Na een sessie voel je je:

  • Krachtiger
  • Meer ontspannen
  • Je rugzak is leger
  • Sterker in contact met jezelf
  • Minder last van oude emotie-pijnen
  • De last van je schouders is weg
  • Beter in contact met jouw lichaam
  • Vermindering van onrust

Over mij

Mijn eigen ervaring

Wow, ik ben zo’n fan van ademwerk! In de ademtrajecten die ik zelf volgde en vervolgens tijdens de opleiding Trauma Release Breathwork ontdekte ik dat het instrument dat voor mij het meeste inzicht in mezelf gaf, mijn adem was! Een instrument dat ik altijd bij me heb, en waarvoor ik dus geen plantmedicatie of een ander middel hoef te nemen. Niks van buitenaf, alles (alle tools om te helen van diep trauma) zit al in mijn lichaam. Bovendien was ik op een gegeven moment klaar met cognitieve therapie. Met cognitieve therapie bereikte ik veel inzichten, maar de last op mijn schouders bleef. Al bij de eerste ademsessies kwam ik in een freeze terecht, een lichamelijke reactie die meestal eerst ontstaat voordat je de andere laagjes van de spreekwoordelijke ui kunt afpellen. De sessies daarna kon mijn lichaam de trauma’s ‘eruit werken’. Je bent namelijk als een ui: elke sessie, elke therapie pel je een laagje af. Uiteindelijk kom je tot de diepste kern. De vrije, levenslustige en gelukkige kern die we allemaal bezitten!

Ik heb de sessie als indrukwekkend ervaren. En bizar. Ik kan nog altijd niet goed bevatten wat er gebeurde. En wat was het fijn om het verdriet toe te laten! Het lukte me om niet teveel met mijn omgeving bezig te zijn, waardoor ik echt in mezelf ging. Ik merk bij elke sessie dat dat beter gaat. Jij zorgt ervoor dat ik me veilig genoeg daartoe voelde en me kon laten gaan (dankjewel daarvoor!).  En het was fijn om die aandacht en zorg aan mezelf te geven. 

I.H., BRTT en TRB.

Sessie boeken?

Klik hieronder op de button.

Veelgestelde vragen

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Elk individu heeft zijn of haar eigen proces met bijbehorend tijdspad.
Mijn ervaring met Traumarelease & Breathwork is dat 1 sessie soms al baanbrekend kan zijn.
2 of 3 sessies hebben een daadwerkelijke impact, dan merk je pas dat je van (langdurige) klachten af komt. Ook klachten waar je allang hebt mee ‘leren leven’.
Meerdere sessies zijn dan ook ‘life changing’. In mijn Healingtraject zijn 3 sessies verwerkt.

Een 1-op-1 sessie heeft naar eigen ervaring het grootste effect als je moeite hebt met veiligheid en vertrouwen: ik ben er dan volledig voor jou.

Vind je reizen op plantmedicijnen nog wat eng? Tijdens een BRTT & TRB-sessie blijf je er met je bewustzijn de hele tijd bij, dat maakt het zo krachtig!

Dit is één van de veiligste en meest directe en effectieve manieren in ons bewustwordingsproces en om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen. Daarnaast lost het trauma ècht op, het gaat veel verder dan praten. Want:

‘Ons brein vergeet gebeurtenissen, maar ons lichaam weet alles.’

Wat doen we dan precies?

Psoas – Spier van de Ziel

Je vraagt je misschien af: wat doen we dan precies tijdens zo’n sessie? We werken in op onze psoas.

Onze psoas wordt ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd, want hij staat als kernspier (in onze buik) in verbinding met het oudste deel van de hersenen: het reptielenbrein. Dat brein gaat over onze vecht-, vlucht- en bevriesreacties. Het aanspannen van de spier gebeurt dan ook wanneer er (jeugd) trauma’s, (onderdrukte) emoties zijn of wanneer er negatieve gedachten zijn of wanneer je je bevindt in stressvolle situaties. Natuurlijk ben je je daarvan niet bewust, maar je herkent je vast wel in bovenstaande klachten.

Lage rugpijnen, heupklachten en stijfheid in de bovenrug zijn het gevolg van een te strak gespannen psoas. Daarnaast bemoeilijkt een verkorte psoasspier de ademhaling en beïnvloedt hij het spijsverteringssysteem en de voortplantingsorganen.
Door de nauwe samenwerking met ons zenuwstelsel kan een gespannen psoas invloed hebben op ons psychische en emotionele welzijn. Denk daarbij aan depressie, burn-out en angststoornissen. Met de juiste behandeling kan deze spier weer ontspannen waardoor klachten zullen afnemen.

Hoe ziet een sessie BRTT en/of TRB eruit?

Bij het boeken geef jij aan of BRTT&TRB wil, of alleen TRB.
Wat is het verschil en hoe ziet zo’n sessie eruit?

BRTT (traumatherapie):
Tijdens deze sessie zoeken we de trilling op in de Psoas, onze Freese/Fight/Flight-spier, die midden in het lichaam ligt. Dat doen we met verschillende technieken. Je lichaam laat vanzelf zien welk klein of groot trauma er losgetrild mag worden.
Deze techniek is zo magisch! Je bent er met je volle bewustzijn bij, dat maakt het zo mooi.
Deze sessie duurt ongeveer 45-60 minuten.

TRB (trauma release breathwork):
Aansluitend gaan we over op de ademsessie.
Tijdens de ademsessie breng ik je eerst terug naar je parasympathisch zenuwstelsel, ook wel je ‘rempedaal’. Daarvoor maak ik gebruik van 5 verschillende ademtechnieken.
Daarna gaan we naar het ‘gaspedaal’: het sympathisch zenuwstelsel, d.m.v. de activerende ballonademhaling.
Deze sessie duurt ongeveer 60-90 minuten.

Voorafgaand aan de sessie ontvang je van mij een uitgebreid intakeformulier. Het is belangrijk deze zorgvuldig in te vullen. Op die manier zorg je er vooraf al voor dat deze sessie transformerend zal zijn.