YIN YOGA

Yin is de populairste yogavorm bij ZENd’r: geheel gericht op loslaten en ontspannen, zodat jij je kunt terugtrekken uit de chaos rond ons heen. Het bezorgt je een moment voor jezelf waarbij je kan voelen en reflecteren. Doordat we langer in elke yogapose blijven, werkt de stretch door op het bindweefsel. Tijdens deze les breng je de focus naar jezelf, binnen de vier punten van de yogamat. Wanneer we het bindweefsel soepeler en sterker maken, is de kans groot dat je veelvoorkomende spier- en gewrichtspijnen voorkomt. Uniek aan ZENd’r: heerlijk ontspannen op de wollen yogamat, geleid door etherische oliën, klanken en aanraking/massage die op dat moment vereist zijn om jou de optimale ZENd’r-beleving te geven.

Een professionele les in de huiselijke sfeer van de ZENd’r studio!

EASYFLOW

Easyflow (volgens de stijl Vinyasa yoga) zal, meer dan bij YinYoga, draaien om kracht. Door de flow tijdens deze les ontwikkel je meer kracht en uithoudingsvermogen, zodat je je gedachten kunt loslaten en leert ontspannen. Je integreert je ademhaling in de asana’s (oefeningen), die tezamen een flow creëren. Je zult je sterker en fitter voelen!

Easyflow staat tijdelijk niet op het rooster, bij genoeg interesse komt deze weer op het rooster.

PILATES

‘You are as old as your spine’  (Joseph Pilates, 1880). De pilatesmethode bewijst zich al 100 jaar.

We richten ons op het versterken van de core, de kern van je lichaam, en andere diepliggende spieren. Je zult ontzettend snel resultaat zien: een goede houding in het dagelijks leven, die zal helpen bij het voorkomen van blessures en (lage) rugpijn.

De les:

Ademhalingsoefeningen helpen je in contact te komen met je lichaam, gevolgd door een vaste serie grondoefeningen waarin we de core prikkelen. Daarna pakken we de grotere spieren in de billen en benen aan. Elke week geef ik er een leuke twist aan zodat jij het beste uit jouw Practice zult halen. We sluiten de les af met een meditatie, waarin we mind & body weer samenbrengen.

Deze les raad ik je echt aan: het leven is ten slotte Yin & Yang: ons lichaam heeft rust (yin), maar ook kracht (yang) nodig!