Groepslessen

Yin yoga

Yin is de populairste yogavorm bij ZENd’r: geheel gericht op loslaten en ontspannen, zodat jij je kunt terugtrekken uit de chaos rond ons heen. Het bezorgt je een moment voor jezelf waarbij je kan voelen en reflecteren. Doordat we langer in elke yogapose blijven, werkt de stretch door op het bindweefsel. Tijdens deze les breng je de focus naar jezelf, binnen de vier punten van de yogamat. Wanneer we het bindweefsel soepeler en sterker maken, is de kans groot dat je veelvoorkomende spier- en gewrichtspijnen voorkomt. Uniek aan ZENd’r: heerlijk ontspannen op de wollen yogamat, geleid door etherische oliën, klanken en aanraking/massage die op dat moment vereist zijn om jou de optimale ZENd’r-beleving te geven.

Yin Yoga in het kort:

Loslaten van emoties en fysieke gevoeligheden/klachten
Verblijf langer in de houding, in stilte
Observeer fysieke sensaties, gedachten en emoties
Rek bindweefsel en voel lichte fysieke inspanning
Helend bij (beginnende) burn-outklachten

Deze les vindt wekelijks plaats op maandag 20u, dinsdag 18.50 en 20.10u èn donderdag 20u.

Restorative yoga

Herstellende yoga, dat is wat Restorative yoga letterlijk betekent. Het brengt je lichaam in een diepe staat van rust, waardoor het zenuwstelsel de gelegenheid krijgt om te ontspannen. Je blijft met behulp van dekens, kussens, bolsters en blokken minutenlang (langer dan bij yin yoga) in een houding liggen. Het gaat er niet om het lichaam op te rekken of fysiek sterker te maken, maar om bij de diepste laag van ontspanning te komen. Zo activeer je het zelfherstellende vermogen van je lichaam, terwijl je comfortabel ligt en focust op je ademhaling.

De voordelen van Restorative yoga

Deze yogavorm is een echte self-care practice. Het geeft tijd en ruimte aan je lichaam en geest om chronische stress los te laten. De ondersteunende houdingen en de focus op een kalme ademhaling, zorgen voor een diepe rust die het parasympathisch zenuwstelsel activeert. Hierdoor kunnen de organen rusten en herstellen. Tegelijkertijd komt het sympathisch zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de vecht-of-vluchtreactie van ons lichaam, in balans.

Deze les vindt elke vrijdagochtend plaats van 9.30-10.40 uur

Andere voordelen zijn:

Het verlaagt de bloeddruk
Het verbetert de slaap
Het verbetert je spijsvertering
Het vermindert spierspanning en algemene vermoeidheid

Restorative yoga in het kort:

Loslaten van emoties en fysieke gevoeligheden/klachten
Neem alle tijd in de houding: activeer het parasympathisch zenuwstelsel
Voel je volledig gesteund en gedragen
Observeer gedachten en emoties
Helend bij (beginnende) burn-outklachten
Toen ik aan yoga begon, was ik op zoek naar ontspanning en rust door zacht te zijn voor mezelf. De lessen hebben mij rust, ontspanning en souplesse opgeleverd. Elise is prettig. Ze neemt de tijd. Ze is betrokken en ze is kundig in dat wat ze doet. Het meest waardevol zijn de kleine groepen en de veelzijdigheid aan thema’s en materialen. Geen les is hetzelfde en dat is fijn. Als je op zoek bent naar fijne, persoonlijke lessen, dan ben je hier aan het juiste adres.
Annemarie van der vlies

Yoga

Pilates

‘You are as old as your spine’ (Joseph Pilates, 1880). De pilatesmethode bewijst zich al vele jaren

We richten ons op het versterken van de core, de kern van je lichaam, en andere diepliggende spieren. Je zult ontzettend snel resultaat zien: een goede houding in het dagelijks leven, die zal helpen bij het voorkomen van blessures en (lage) rugpijn.

De les: ademhalingsoefeningen helpen je in contact te komen met je lichaam, gevolgd door een vaste serie grondoefeningen waarin we de core prikkelen. Daarna pakken we de grotere spieren in de billen en benen aan. Elke week geef ik er een leuke twist aan zodat jij het beste uit jouw Practice zult halen. We sluiten de les af met een meditatie, waarin we mind & body weer samenbrengen.

Deze les raad ik je echt aan: het leven is ten slotte Yin & Yang: ons lichaam heeft rust (yin), maar ook kracht (yang) nodig!

Pilates in het kort:

Intensiever dan yin yoga

Goed bij rugklachten of post- en prenatale klachten!

Geschikt voor alle niveaus

Zorgt voor een soepel en sterk lichaam

Versterkt en verbetert je houding

Deze les is alleen als personal training te boeken. Klik hieronder voor mijn agenda.

In eerste instantie kwam ik voor jouw fijne en goede pilateslessen! In de loop der tijd heb ik via jou verschillende vormen van yoga leren kennen die ervoor zorgen dat ik leer om dicht bij mezelf te blijven en een stukje self care verzorgen! De lessen geven mij inzichten in mijn dagelijkse doen, zorgen voor zachtheid, acceptatie en kennis over mezelf. De lessen zijn zo compleet! Geen verbetering nodig wat mij betreft. Graag zou ik wel een les op de maandag erbij zien. Elise is zó lief, betrokken, enthousiast en ook nog eens ontzettend deskundig!
Wauw, ik bof zo enorm met haar als mijn yoga juf!!
Wat maakt het dan zo waardevol? De totale beleving! Het zijn nooit droge lessen. De lessen zijn compleet, het voelt als een ervaring, een experience, een mini-retreat! De kleine aanrakingen, haar aanwijzingen, de oliën die ze gebruikt, kortom het totale plaatje.
Kom ook eens ervaren zou ik zeggen. Je wil daarna nooit meer wat anders!
Marieke Franssen

Yoga en Ayurvedische massage

Special: Yoga Nidra

Friday Night out: Deep relax Yoga Nidra 

Deep relax Yoga Nidra
Ben je echt toe aan even helemaal opladen? Heb je misschien zelfs slaapproblemen? Yoga Nidra wordt de ‘yogische slaap’ genoemd. Door middel van een speciale visualisatie neem ik je mee naar de diepere lagen van ontspanning, ook wel de alfalagen genoemd.
Met Yoga Nidra maak je je hele systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd. Dus: ga maar lekker liggen…

Yoga Nidra helpt je beter en dieper slapen, is goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit en energie en versterkt je immuunsysteem. Daarnaast helpt yoga nidra tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs tegen een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Investering in jezelf voor deze special: €25

Yoga nidra in het kort:

Bereik de diepere lagen van ontspanning

Een half uur Nidra staat gelijk aan 3 uur slaap

Slaap na de Nidra beter en dieper

Goed bij burn-out, depressie etc.

Verbeter je concentratie, creativiteit en algehele energieniveau

Data waarop deze special plaatsvindt:

9 februari 2024, 19.30-21u

1 maart 2024, 19.30-21u

Ongeveer 1,5 jaar geleden leerde ik Elise kennen in haar Yin yoga lessen. Ik was meteen verkocht. Zij = yoga! Niet eerder had een yoga les zo’n effect op mij. (body & mind) De combinatie van de oefeningen met uitleg en een tikje spiritualiteit bewerkstelligde dit.
Daarna volgde ik haar pilateslessen en ook daarin herken ik dit. Haar rustige, duidelijke uitleg van de klassieke pilatesoefeningen en haar intrinsieke aandacht, maken ook deze lessen tot wat ik zoek!
Bij Elise voel je je meteen op je gemak en prettig! Heel fijn, persoonlijk en zenn: dat is Elise. De aandacht en liefdevolle benadering maken haar lessen heel waardevol. Ook na de massage ben ik heerlijk ontspannen.
Babette Paans

Yoga en massages