YIN YOGA

Yin is de populairste yogavorm bij ZENd’r: geheel gericht op loslaten en ontspannen, zodat jij je kunt terugtrekken uit de chaos rond ons heen. Het bezorgt je een moment voor jezelf waarbij je kan voelen en reflecteren. Doordat we langer in elke yogapose blijven, werkt de stretch door op het bindweefsel. Tijdens deze les breng je de focus naar jezelf, binnen de vier punten van de yogamat. Wanneer we het bindweefsel soepeler en sterker maken, is de kans groot dat je veelvoorkomende spier- en gewrichtspijnen voorkomt. Uniek aan ZENd’r: heerlijk ontspannen op de wollen yogamat, geleid door etherische oliën, klanken en aanraking/massage die op dat moment vereist zijn om jou de optimale ZENd’r-beleving te geven.

Yin Yoga in het kort:

  • Loslaten van emoties en fysieke gevoeligheden/klachten
  • Verblijf langer in de houding, in stilte
  • Observeer fysieke sensaties, gedachten en emoties
  • Helend bij (beginnende) burn-outklachten

Een professionele les in de huiselijke sfeer van de ZENd’r studio!

YOGALATES

Best of both worlds: een prachtige mix van Vinyasa Yoga & Pilates (volgens de klassieke leer van Joseph Pilates)

Yogalates zal, meer dan bij YinYoga, draaien om kracht. Door de flow tijdens deze les ontwikkel je meer kracht en uithoudingsvermogen, zodat je je gedachten kunt loslaten en leert ontspannen. Je integreert je ademhaling in de asana’s (oefeningen), die tezamen een flow creëren. Die flow wisselen we af met coreversterkende, houdingversterkende oefeningen uit de traditionele Pilatesleer. Heb je rug- en/of schouderklachten? Dan raad ik je deze les aan. Je zult je sterker en fitter voelen!

Yogalates in het kort:

  • Intensiever dan yin yoga
  • All level flow les
  • Zorgt voor een soepel en sterk lichaam
  • Verbeter je (zit)houding

SELFCARE SUNDAYS

Selfcare Sunday – MyoYinspecial, data n.t.b. 14.00-16.00 uur – incl. extra lange eindontspanning met klanken, geuren & massage.

Masseer de pijn weg

Special: Selfcare Sunday 1 MyoYin

Myo Yin is een combinatie van MyoFascial Release & Yin Yoga
Ben je een liefhebber van YinYoga? Dan is deze verdiepende les echt iets voor jou. Je gaat dieper in op de bindweefsellagen van je lichaam (fascia) en masseert triggerpoints weg. We gebruiken daarbij verschillende hulpmiddelen, zoals massageballen

Myofascia is het bindweefsel (fascia) dat zich tussen en om het spierweefsel (myo) bevindt. Myofascial Release zijn specifieke massagetechnieken met als doel de spanning en eventuele pijn in het lichaam te verminderen, waardoor je je vrijer kunt bewegen. Het woord “release” staat dus letterlijk voor het bevrijden, het loslaten van deze spanningen en pijn.

Door allerlei oorzaken kan de fascia in ons lichaam stijf, stug of uitgedroogd zijn. Doordat de fascia niet in optimale conditie is, kunnen er triggerpoints ontstaan. Dit geeft vaak vervelende pijnklachten. Met MFR masseren we deze weefsels zodat de conditie ervan weer kan herstellen en de pijnklachten verdwijnen.

MyoYin is dus de combinatie van MFR en Yin Yoga. Deze twee technieken kunnen los van elkaar beoefend worden, maar kunnen elkaar ook versterken. Hierdoor zal je een nog diepere ontspanning ervaren. Tevens kunnen de yin-houdingen makkelijker worden wanneer we deze voorbereiden met MFR. Bij Myo Yin gebruiken we diverse soorten ballen, variërend in grootte en hardheid en diverse soorten baltechnieken om het doelgebied te masseren.

Selfcare Sunday MyoFascial Yinspecial incl. extra lange eindontspanning met klanken, geuren & massage.
Er staat na de les een lekkere (vegetarische) soep klaar en natuurlijk staat er weer lekkere Yogitea klaar.

Kosten: €30,-


Selfcare Sunday – Deep Relax Yoga Nidra, data n.t.b 13.00-14.30 uur.

Special: Selfcare Sunday – deep relax Yoga Nidra
Ben je echt toe aan even helemaal opladen? Heb je misschien zelfs slaapproblemen? Yoga Nidra wordt de ‘yogische slaap’ genoemd. Door middel van een speciale visualisatie neem ik je mee naar de diepere lagen van ontspanning, ook wel de alfalagen genoemd.
Met Yoga Nidra maak je je hele systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd. Dus: ga maar lekker liggen…

Yoga Nidra helpt je beter en dieper slapen, is goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit en energie en versterkt je immuunsysteem. Daarnaast helpt yoga nidra tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs tegen een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.
Begin het nieuwe jaar met wat extra Selfcare!

Kosten: €20,-


Welkom thuis bij ZENd’r

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?